Gjyshërit e tij, strehuan dhe shpëtuan 12 hebrenj gjatë Holokaustit

Ky është Hamdi Meça. Gjyshërit e tij, Suleiman dhe Zenepe Meça, strehuan dhe shpëtuan 12 hebrenj gjatë Holokaustit, shkruan Izraeli sot.

Ata janë nderuar nga Shteti i Izraelit dhe Yad Vashem, Qendra Botërore e Holokaustit me titullin “Të Drejtë midis Kombeve”. Janë 76 shqiptarë nga Shqipëria dhe Kosova. Këto foto janë bërë në kopshtin e ullinjve në Yad Vashem. Mund të dalloni emrat e shqiptarëve dhe Familjes së Respektuar Meça./KultPlus.com