Instituti Albanologjik organizon tryezë shkencore për veprimtarinë e Ymer Jakës

Instituti Albanologjik i Kosovës do të organizojë një aktivitet të rëndësishëm me datën 12 dhjetor, shkruan KultPlus.

Bëhet fjalë për Tryezën shkencore me titull “Veprimtaria shkençore dhe intelektuale e Ymer Jakës”.

Ymer Jaka është padyshim njëri nga intelektualët më të afirmuar shqiptar. Ai ishte profesor dhe studiues i mirënjohur, si dhe përkthyes i afirmuar që prezantoi Skënderbeun para audiencës franceze.

Ky aktivitet do të mbahet më 12 dhjetor duke filluar nga ora 11 në sallën e Institutit Albanologjik, me ç’rast do të prezantohen kumtesa në lidhje me veprimtarinë e Jakës. /KultPlus.com