Aktorja që fitoi katër Oskar dhe nuk u shfaq kurrë për t’i marrë ata

Për shumicën e aktorëve, një Oskar është një njohje e vërtetë e talentit të tyre në aktrim, duke e bërë statujën e artë një dëshirë të zjarrtë, të paktën për më të kota nga të gjithë.

Sidoqoftë, kishte dhe ka aktorë të cilët në historinë e institucionit të Akademisë, jo vetëm që nuk ishin asnjëherë të interesuar nëse do të shpërbleheshin me të, por ata u vlerësuan dhe nuk u shfaqën kurrë që ta merrnin atë. Sigurisht, kjo nuk do të thotë që ata nuk e pranojnë fare.

Një shembull tronditës është rasti i Kathryn Hepburn, aktorja më e mirë e të gjitha kohërave sipas Institutit Amerikan të Filmit, e cila në karrierën e saj të gjatë rreth 70 vjet arriti të fitonte gjithsej 4 Oskar në kategorinë e Aktores së Parë.

Pas një total prej 12 nominimesh, legjenda e gjallë e televizionit u dha për interpretimet e saj në filmat Morning Glory (1933), Guess Who Coming to Dark (1967), The Lion in Winter (1968) and On Golden Pond (1981), kështu duke ruajtur, rekordin për shumicën e çmimeve të Akademisë për aktoren më të mirë, Meryl Streep më moderne është në distancë të frymëmarrjes prej 3.

Ajo që e veçon atë nga fituesit e tjerë është fakti se ajo nuk është shfaqur kurrë në ndonjë ceremoni çmimesh për të marrë çmimin e saj personalisht. Arsyeja: Siç ka deklaruar ajo “Për mua, çmimet nuk janë asgjë. Çmimi im është puna ime”.

E vetmja herë që ajo ndoqi një nga ceremonitë e Akademisë ishte në 1974, jo për të marrë çmimin e saj, por për të paraqitur çmimin special Irving G.Thalberg producentit dhe mikut të tij Lawrence Weingarten, duke thënë zakonisht se “Unë jam prova e gjallë që dikush mund të prisni 41 vjet që të bëheni plotësisht vetëmohues“. / KultPlus.com