1931, telegramet e shkëmbyera midis Kemal Ataturkut dhe Mbretit Zog për konferencën e dytë ballkanike në Stamboll

Nga Aurenc Bebja, Francë

“Stamboul” ka botuar, të premten e 30 tetorit 1931, në ballinë, telegramet e shkëmbyera midis Mustafa Kemal Ataturkut dhe Mbretit Zog me rastin e Konferencës së 2-të Ballkanike në Stamboll, të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

Turqia dhe Shqipëria

Ja teksti i telegramit që Gazi sapo i ka dërguar Mbretit të Shqipërisë, Zogut I :

“Ndjeva një kënaqësi të vërtetë kur prita në Ankara delegatët shqiptarë në Konferencën Ballkanike.

U preka thellë nga shprehjet e simpatisë së delegatëve ndaj meje dhe kombit turk.”

Nënshkruar : Mustafa Kemal

“Në formimin e urimeve për shëndetin e Madhërisë suaj, si dhe për prosperitetin e popullit shqiptar, besoj se jam njëkohësisht interpretuesi i ndjenjave të mia dhe të gjithë kombit turk.”

Mbreti Zog u përgjigj në këto terma :

“U preka thellësisht nga urimet e mira që Shkëlqesia Juaj shprehu me dashamirësi për mua si dhe për kombin shqiptar me rastin e takimit të Konferencës së 2-të Ballkanike në Stamboll.

Gjithashtu shpreh urimet për shëndetin e Shkëlqesisë suaj si dhe për prosperitetin e kombit turk.”

Nënshkruar : Zogu

https://www.darsiani.com/la-gazette/1931-telegramet-e-shkembyera-midis-mustafa-kemal-ataturkut-dhe-mbretit-zog-me-rastin-e-konferences-se-2-te-ballkanike-ne-stamboll/