Këndet Amerikane ndihmojnë në luftën kundër Covid-19

Këndet Amerikane të Ambasadës së SHBA-ve janë duke u shërbyer me printerin e tyre të teknologjisë 3D për të luftuar Covid-19 në Kosovë duke prodhuar maska për fytyrë për qendrat lokale të kujdesit shëndetësor.

Këndi Amerikan në Prizren është duke prodhuar 100 maska për fytyrë duke përdorur printerin e tyre 3D dhe teknologjinë e lapsit 3D për t’i dhuruar ato në qendrat shëndetësore lokale në koordinim me Drejtorinë e Shëndetësisë së Komunës.

Falë mbështetjes nga profesori inxhinierik i Universitetit të Prishtinës Shaban Buza, ata prodhuan me sukses sasinë e parë të maskave praktike të cilësisë së lartë.

Që nga 8 prilli, ata kanë prodhuar 50 maska të cilat i kanë dhuruar në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare dhe Qendrën e Emergjencës në Prizren, si dhe klinikave private, dentistëve dhe teknikëve laboratorikë.

Këndi Amerikan në Prishtinë huazoi printerin 3D me pjesë përcjellëse për BONEVET-it në Prishtinë për të mbështetur prodhimin e maskave për fytyrë për punëtorët e shëndetësisë.

Duke punuar me partnerët e tyre, vullnetarët dhe komunitetin, BONEVET ka rritur prodhimin e maskave për të mbuluar nevojat e spitaleve dhe qendrave mjekësore, policisë dhe shërbimeve të tjera publike në gjithë Kosovën.

Ambasada në Prishtinë ka falënderuar të gjithë partnerët e saj, stafin e tyre dhe të gjithë vullnetarët e Këndeve Amerikane dhe gjetiu të cilët janë duke punuar shumë për të luftuar Covid-19. / KultPlus.com