‘Këngët maje krahu’, jehona e maleve zëvendësonte orkestrën (VIDEO)

Në ditët e sotme këngët maje krahu apo këngët përkrye krahut janë pothuajse të panjohura nga gjeneratat e reja, shkruan KultPlus.

E veçanta e këtyre këngëve është këndimi pa percjellje të instrumenteve muzikore meqë ato këndoheshin në vise malore dhe jo në rrafshina për arsye se jehona e maleve zëvendësonte orkestrën.

Sot, ato këndohen shumë rrallë dhe vetëm në pjesën veriore të Shqipërisë, në veriperëndim të Kosovës në Krahinën e Rugovës, po ashtu këto këngë ishin mjaftë të njohura edhe në Malësi.

Më poshtë ua sjellim një ndër këto këngë. / KultPlus.com