Përfundon restaurimi i Kishës së Fjetjes së Shën Mërisë

Ka përfunduar restaurimi i Kishës së Fjetur së Shën Mërisë në Kosinë, shkruan KultPlus.com

Restaurimi i Kishës Fjetja e Shën Mërisë, është një tjetër premtim i mbajtur, nga Ministria e Kulturës dhe Instituti i Monumenteve të Kulturës, në ruajtjen dhe rijetëzimin e pasurive kulturore.

Që nga viti 80’ ky është projekti i parë restaurues, i cili aplikohet në këtë kishë bizantine, të shek. XII-të.

Punimet restauruese, u kryen sipas projektit të hartuar nga Instituti i Monumenteve të Kulturës, në bashkëpunim me bërthamën e projektimit të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, me një vlerë investimi prej 5 milionë lekë të reja. /KultPlus.com