Robert Bisha rikthehet në Shkodër me koncertin solo

Pianisti shqiptar në Itali, Robert Bisha, vjen në qytetin e Shkodrës me koncertin e tij solo.

Koncerti është pjesë e projektit “Rrugëtim …on the road” të pianistit shqiptar dhe Qendrës Rinore ARKA Shkodër dhe është zhvilluar në Rrëshen dhe Kukël.

Koncerti i fundit do të zhvillohet ditën e sotme, më 15 gusht 2021.

Robert Bisha është autori i muzikës për dokumentarin “Anija”, fitues i çmimit të filmit David di Donatello. Ai ka bashkëpunuar me artistë të tillë si: Vinicio Capossela, Roy Paci, Michel Godard dhe ka luajtur në disa punëtori për Terry Riley.

Ai ka qenë disa herë mysafir i festivaleve puliane, përfshirë Notte della Taranta. Protagonist i disa festivaleve evropiane me projektin e fundit “Frymë” (Respiro), një projekt transversal që bashkon gjuhët bashkëkohore të pianos personale me dinamikën nëntokësore të këndimit iso-polifonik shqiptar, një trashëgimi e Unesco-s”. / KultPlus.com