Kryeministri i Rumanisë dënohet me 500 euro, piu duhan dhe nuk mbajti maskë në kabinet

Kryeministri i Rumanisë Ludovik Organ dhe katër ministra janë detyruar të paguajnë dënim pasi nuk respektuan “masat Corona-19”.

Ata, siç shkruan agjencia rumune e lajmeve Mediafaks, u detyruan të paguajnë dënim meqë nuk mbanin maska gjatë festimit të ditëlindjes së kryeministrit në kabinetin e tij, transmeton Koha.net.

Fotoja nga kremtimi i ditëlindjes u shfaq në opinion, për pasojë Orban u detyrua të paguajë 2.500 leja (rreth 500 euro), meqë nuk mbante maskë mbrojtëse, por edhe kishte pirë duhan në kabinetin e tij.

Dënime po me këtë lartësi u detyrua të paguaj edhe shefi i diplomacisë rumune, Bogdan Auresku, i cili po ashtu kishte ndezur cigaren. Ministri i Ekonomisë, Virgil Popesku, dhe ministri i Transportit Lucian Bode morën dënime më të buta, për mosmbajtje të maskës.

Nënkryetari i Qeverisë së Rumanisë’, Ralika Turkan mori dënimin më të ulët, “vetëm” 1000m leja, meqë në këtë festim kishte me vete maskën, por jo aty ku duhej ta mbante, në fakt rreth qafës, transmeton Koha.net. / KultPlus.com