“Hana” filmi i artistes kosovare që është nominuar në tri kategori në Festivalin “La Jolla”

Hana Noka është artisja e parë kosovare e cila është duke marrë pjesë në festivalin e filmit të modës në Amerikë që do të mbahet në San Diego. Ajo në këtë festival do të paraqitet me filmin e saj të quajtur, “Hana”.

Hana Noka aktore nga Kosova është artistja e parë kosovare që do të jap premier filmin e saj të shkurtër me titull, “Hana”, në 9-vjetorin e festivalit të filmit ndërkombëtar të modës “La Jolla”, i cili do të mbahet më 19-21 korrik” në vende të ndryshme të La Jolla. Filmi nga producentia Noka është nominuar në tri çmime ndërkombëtare të filmit të modës, atë të Kinematografisë më të mirë, skenari më i mirë dhe muzikën më të mirë, shkruan Insajderi.

Festivali i modës, konsiderohet një nga festivalet më të mira të botës që mbledh një numër të madh të regjisorëve dhe të producentëve të modës e që këtë vit pritet të zbresi në San Diego të Amerikës edhe kosovarja Hana Noka.

Drejtuar nga Luey Nohut, filmi “Hana” nga producentja Noka është frymëzuar nga ish-regjisori Alber Elbaz i shtëpisë së modës në Lanvin, ku citohet të ketë thënë se “Stili është dicka që e pasqyron shpirtin dhe emocionet tona në botën e jashtme”.

Ndërsa me këtë ide Noka ka dashur të krijonte një letër dashurie të bukur në botën e filmit dhe modës, një industri që ka qenë një rrugë për karrierën e saj të suksesshme si një modele me një ndikim mjaftë të madh në mediat sociale.
E në filmin e saj Noka dëshiron të përcjell një emocion ku thotë: “Unë jam kjo që jam”, e kjo është ëndërra e saj me të gjitha të mirat e saj #LivingLaVidaNoka, titull ky që është huazuar na hiti i këngëtarit latin Ricky Martin.

Noka në filmin e saj është e veshur me të gjithë të kuqe, ngjyrë kjo që sheh fuqinë, lirinë dhe më të rëndësishmen, fuqizimin e gruas. Asnjë fjalë nuk është folur, por pamja e erës që fryn nën një grua të veshur me “kuqe të pushtetit”, duke qëndruar në majë të majës piktoreske, ndërsa në sfond është qyteti kroat Split ku është xhiruar edhe filmi.

Noka dëshiron që audiencat të kuptojnë ndikimin e modës në jetën tonë të përditshme, për shkak se nuk është vetëm për veshjet që i veshim – qoftë luksin, qoftë tendin e fundit të modës apo stilin urban. Moda është më shumë se një etiketë në anën e pasme të një veshje, por në vend të kësaj, ajo pasqyron individualizmin, kulturën, statusin, ekonominë dhe politikën. Ajo gjithashtu tejkalon dallimet racore, etnike dhe socio-ekonomike për të pasqyruar pranimin kulturor dhe fuqinë shoqërore të ditës. / KultPlus.com