Sonte në Kalanë e Vushtrrisë hapet festivali që i kushtohet SHBA-ve

Komuna e Vushtrrisë, për nder të 4 korrikut ditës së Pavarësisë së SHBA-së, ka organizuar një festival nga nga të rinjët e Organizatës “Viciana”.

Njëra ndër organizatoret e këtij festivali, Lejla Nika u shpreh se qëllimi i këtij organizimi është promovimi i momunentit të Kalasë sa Qytetit, derisa më tutje ajo njoftoi se i gjithë ky organizim është mbështetur nga Kryetari i Komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri si dhe nga Drejtoria e Kulturës Rinis dhe Sportit.

“Qëllimi i organizimit të këtij festivali është promovimi i një monumenti siç është Kalaja e Qytetit duke i shërbyer kështu indirekt edhe promovimit të turizmit në qytetin e Vushtrrisë. Në këtë festival do të jenë të ftuar një numër i madh i të rinjëve, ndërsa ky organizim është mbështetur fuqishëm nga kryetari Xhafer Tahiri dhe nga Drejtoria e Kulturës Rinis dhe Sportit”, u shpreh Nika.

Në kuadër të këtij festivali dy ditor, do të ketë performancë muzikore, ekspozita ndërsa më vonë mysafiri special Dj Dagzi pritet të përformoj para të rinjëve vushtrriasë.

Ndërsa në natën e dytë, afër Kalasë së Qytetit të Vushtrrisë do të vendoset skenografia ku do të përformojnë këngëtari nga qyteti i Vushtrrisë, e mysafirë special nga Franca do të jetë këngëtarja Azra Bunjaku.

Ndryshe, në Komunën e Vushtrrisë, vera do të jetë e stërmbushur me organizime të ndryshme tejet atraktive./Kosovapost/KultPlus.com