Artistët që mbetën në listën e zezë të Hollywood-it

Disa prej artistëve nga Hollywoodi i kanë thyer rregullat me të cilat funksionon kjo shtëpi e filmave, të involvuar në organizata të cilat ishin ilegale.

HUAC u krijua më 1938 për të hetuar pabesinë e pretenduar dhe aktivitetet ilegale nga ana e qytetarëve.

HUAC i ka gjykuar edhe këta artistë, të cilët nuk i kanë respektuar rregullat e Hollywoodi-t.

Dalton Trumbo

Pete Seeger

Orson Welles

Lena Horne

Charlie Chaplin