Letër e Nënë Terezës e shkruar në gjuhën shqipe (FOTO)

Nënë Tereza ka shkruar disa letra në gjuhën shqipe, të kohës së hershme e të kohës më të vonshme të jetës së saj si misionare në Kalkutë, që iu ka dërguar familjes, familjarëve apo miqve të saj. Janë vërtet relikte të bukura që shprehin shpirtin e saj të thjeshtë e të çiltër, një gegnishte të natyrshme të përdorur në Shkupin e saj.

Me njëvjetorin e shenjtërimit të saj, janë zbuluar letra të reja. Kjo letër që e ka publikuar drita.info, është shumë e bukur por me përmbajtje të dhimbshme, me të cilën Nënë Tereza e njofton vajzën e dajës së vet, zonjën File Çuni e cila jetonte në Melburn, se përmes një telegrami prej Ages, qe njoftuar për vdekjen e nënës së saj Dranës (12 korrik 1972). Kjo letër tregon edhe një realitet të njohur tashmë, se Nënë Tereza ka pasur korrespodenca të rregullta me familjarët e vet dhe ato korrespodenca i ka shkuar në gjuhën shqipe. Kur merret viti kur është shkruar kjo letër, tregon se Nënë Tereza edhe pas shumë viteve jashtë atdheut të saj, nuk e ka harruar gjuhën e nënës së vet, me të cilën ka komunikuar me të afërmit dhe miqtë e saj shqiptarë.

Letra është e shkruar më 13 korrik 1972. Nënë Tereza, e njofton Filen edhe për adresat e banimit të motrës së saj Ages në Tiranë dhe vëllait të saj Lazrit në Palermo të Italisë./ KultPlus.com