107 vite nga dalja e parë e gazetës “Liri e Shqipërisë” (FOTO)

Më 11 mars 1911, në Sofje, në kryeqytetin bullgar, u botua numri i parë i gazetës “Liri e Shqipërisë”, kjo ishte një gazetë e përjavshme politike, shoqërore, kulturore.

Gazeta u drejtua nga Kristo Luarasi dhe u botua tri herë në javë. Ai trajtoi me interes të veçantë lëvizjen patriotike dhe çlirimtare në Shqipëri dhe kolonitë e mërgimtarëve shqiptarë gjatë viteve 1911-1912, duke dhënë një kontribut të madh në përhapjen e çështjes shqiptare në arenën ndërkombëtare dhe ndërgjegjësimin e opinionit publik./ KultPlus.com