80 vjeçari fillon udhëtimin bamirës 160 km me “Titanikun” e prodhuar në shtëpi

Majori Mick tetëdhjetë vjeç ka filluar sot një udhëtim bamirësie 100 milje (160 km) me lundrim në një varkë të bërë në shtëpi nga hekuri i valëzuar, grepat e perdeve dhe tubat.

Duke udhëtuar vetëm 2 milje në orë (3.2 km/h), majori i pensionuar i Ushtrisë Michael Stanley, është i vendosur të shkoj në kanalin Chichester në West Sussex për të mbledhur para për bamirësi.

Veterani, i cili shërbeu në ushtrinë britanike për 35 vjet e ka quajtur anijen Tintanic pasi e krijoi atë nga dy fletë hekuri të valëzuar, grepa perdesh dhe tuba. 

Z. Stanley, i njohur si Major Mick, kishte synuar të grumbullonte 1000 funta për qëllime të mira por tashmë i ka kaluar 9,100.

Ai tha se ishte frymëzuar për të bërë anijen gjatë karantinës pas një vizite të fundit në Indi, ku ai pa anijet e kallajit të përdorura.

‘Mora dy fletë hekuri të valëzuar, i bashkova dhe u përpoqa t’i bëj të notojnë”.

Z. Stanley tha se luksi i tij i vetëm në bord ishte jastëku i gjunjëzuar në kopshtin e gruas së tij dhe shtoi: “është se si e imagjinoj të ulem në një Rolls-Royce”.

Duke përshkruar reagimet nga kalimtarët, ai shtoi: ‘Shpërblimi im është të shoh fytyrat e njerëzve, dhe atë që ata po mendojnë se nuk më shqetëson për sa kohë që u vë një buzëqeshje në fytyrat e tyre, pasi në këto kohë kemi nevojë për diçka për të buzëqeshur “. / KultPlus.com

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8852845/Retired-Army-major-80-embarks-100-mile-charity-row-corrugated-iron-boat-dubbed-Tintanic.html?ico=embedded

80 vjeçari fillon udhëtimin bamirës 160 km me “Titanikun” e prodhuar në shtëpi

Majori Mick tetëdhjetë vjeç ka filluar sot një udhëtim bamirësie 100 milje (160 km) me lundrim në një varkë të bërë në shtëpi nga hekuri i valëzuar, grepat e perdeve dhe tubat.

Duke udhëtuar vetëm 2 milje në orë (3.2 km/h), majori i pensionuar i Ushtrisë Michael Stanley, është i vendosur të shkoj në kanalin Chichester në West Sussex për të mbledhur para për bamirësi.

Veterani, i cili shërbeu në ushtrinë britanike për 35 vjet e ka quajtur anijen Tintanic pasi e krijoi atë nga dy fletë hekuri të valëzuar, grepa perdesh dhe tuba. 

Z. Stanley, i njohur si Major Mick, kishte synuar të grumbullonte 1000 funta për qëllime të mira por tashmë i ka kaluar 9,100.

Ai tha se ishte frymëzuar për të bërë anijen gjatë karantinës pas një vizite të fundit në Indi, ku ai pa anijet e kallajit të përdorura.

‘Mora dy fletë hekuri të valëzuar, i bashkova dhe u përpoqa t’i bëj të notojnë”.

‘Përpjekjet fillestare nuk ishin të mira sepse nuk ishin të qëndrueshme dhe unë u futa në det dy herë dhe pata zhytje totale”.

“Pastaj zhvillova mbrojtjet e avionit në të dy anët dhe tani është mjaft e qëndrueshme, problemi i vetëm i vogël është kur hyj dhe dal, por mendoj se e kam zotëruar tani.”

‘Përpjekjet fillestare nuk ishin të mira sepse nuk ishin të qëndrueshme dhe unë u futa në det dy herë dhe pata zhytje totale”.

“Pastaj zhvillova mbrojtjet e avionit në të dy anët dhe tani është mjaft e qëndrueshme, problemi i vetëm i vogël është kur hyj dhe dal, por mendoj se e kam zotëruar tani.”/ KultPlus.com

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8852845/Retired-Army-major-80-embarks-100-mile-charity-row-corrugated-iron-boat-dubbed-Tintanic.html?ico=embedded