Maratona e artit dhe poezisë italiane udhëton në Berat

Në kuadër të javës së gjuhës dhe kulturës italiane në Kalanë e Beratit u zhvillua “Maratona e artit dhe poezisë Italiane 2018”.

Në këtë aktivitet morën pjesë 14 shkollave dhe 142 nxënësve të cilët interpretuan pjesë nga autorë të ndryshëm në poezi,këngë dhe muzikë italiane.

Aktiviteti u mundësua nga ambasada italiane në bashkëpunim me konsullatën italiane në Vlorë dhe me mbështetjen e DAR-Berat,QKMB dhe DRKK-Berat.


Në përfundim të aktivitetit në praninë e veçantë të ambasadorit italian Alberto Cutillo dhe përfaqësuesve të pushtetit lokal në ambientet e muzeut Onufri u ndanë çertifikata vlerësuese për pjesëmarrësit, shkruan ata./ KultPlus.com