Shqiptarja Marina Sula, në listën e Forbes 30 under 30

Në listën e prezantuar nga FORBES, në mesin e 30 pesonazheve më me ndikim në Evropë më të rinj se 30 vjeç është edhe Marina Sula.

Artistja shqiptare jeton prej kohësh në Vjenë, ndërsa sipas listës ajo ka ndikuar në kulturë, pasi edhe është radhitur nën listën e artit dhe kulturës formuluar nga Forbes, për vitin 2018-të.


Low Frequencies – Olivia Coeln, Marina Sula, 2016

E lindur në Lezhë, Shqipëri, Marina Sula u diplomua në Universitetin e Vjenës me diplomë në artin historik dhe më pas mori pjesë në Akademinë e Arteve të Bukura të qytetit.

Aktualisht jeton dhe punon në Vjenë dhe ka marrë pjesë në gjithsej tetë ekspozita që nga viti 2014, 4 prej tyre solo, në Shqipëri, Austri dhe Itali. Puna e saj fokusohet në instalimet dhe përfshin instalimet hapësinore, fotografi, skulptura dhe vizatime abstrakte digjitale, të bëra me majë të gishtave të dorës së artistit në pajisjen e saj mobile dhe të përkthyera në vizatime abstrakte.

Ekspozita e 26 vjeçares, “Soft Power”, në Galerinë e Gabriele Senn në Vjenë në fund të vitit 2016, u vlerësua për përdorimin e saj të strategjive të reklamimit, performancës së medies sociale dhe afërsisë të dashur në ritualet e tilla si spastrimi i trupit për të shpërndarë dallimet midis një brenda dhe jashtë, privatësinë dhe ekspozimin. / KultPlus.com