Instalacioni ‘Marquee’, e dhuruar nga Philippe Parreno

“Marquee”, një vepër arti instalative me dritë, i është dhuruar popullit shqiptar nga Philippe Parreno.

Duke ndriçuar hyrjen historike të ndërtesës së Kryeministrisë, vepra mirëpret vizitorët e COD dhe vepron si një pikë takimi midis kulturës dhe politikës.

Parreno ka krijuar më herët edhe për Muzeun Guggenheim dhe Park Avenue Armory në New York, Palais de Tokyo në Paris dhe Palazzo Grassi në Venecia.

Ky instalacion ishte pjesë e ekspozitës hapëse së Qendrës për Hapje dhe Dialog (COD) në vitin 2015./ KultPlus.com