Maud Wagner, artistja e parë e tatuazheve (FOTO)

Si një nxënëse e bashkëshortit të saj, Wagner mësoi se si të bënte tatuazhe tradicionale “me dorë”, pavarësisht nga shpikja e makinës së tatuazhit dhe u bë vetë tatuatore, duke shënuar kështu artisten e parë femër të tatuazheve, përcjellë KultPlus.

Së bashku, Wagners ishin dy nga artistët e fundit të tatuazhit që punonin me dorë, pa ndihmën e makinave moderne të tatuazhe. Maud Wagner ishte artistja e parë e njohur i tatuazheve në Shtetet e Bashkuara.

Këtë zanat ajo e kishte mësuar nga bashkëshorti i saj, Gus Wagner me të cilin fillimisht u takua gjatë udhëtimit në Ekspozitën e Blerjes së Luizianës (Panairi i Botës) në vitin 1904, ku punonte si aerialiste. Ajo shkëmbeu një takim romantik me të për një mësim në bërjen e tatuazheve, dhe disa vite më vonë u martuan. Së bashku ata kishin një vajzë, Lotteva, e cila filloi të merret me tatuazhe në moshën nëntëvjeçare. / KultPlus.com