Monedha e arit nga koha e mbretit Edward VIII shitet me çmim rekord

Një monedhë 5 funte e cila përkujton mbretërimin jetëshkurtër të Mbretit Edward VIII është shitur për një rekord botëror 1.65 milionë funte apo 2.28 milionë dollarë.

Monedha e artë me bustin e monarkut të diskutueshëm u bë por kurrë nuk u vu në qarkullim pasi ai lëshoi fronin pas vetëm 11 muajsh.

Ishtë një nga vetëm tre monedhat e Edwardit VIII me pesë paund që dihet të ekzistojnë, me dy të tjerët që i përkasin Monedhës Mbretërore dhe tjera një koleksionist privat në Amerikë.

Kjo është monedha e cila është shitur më së shtrenjti ndonjëherë në Angli. Para kësaj, monedha që ishte shitur më së shtrenjti ishte ajo Williamit IV, e cila ishte blerë në Monaco tetorin e kaluar në vlerë prje 703.000 funte./ KultPlus.com