Merita Xhaka shpallet ‘Heroinë e Vitit’ nga Komuna Falkenberg për punën e palodhshme gjatë pandemisë


Merita Xhaka sot fitoi titullin e Heroit të Vitit në Gala e Ardhshme në Stokholm!

Merita punon si kujdestare në akomodim special Solhaga dhe u nominua si Heroinë e Vitit me rastin e përpjekjes së saj në punë gjatë pandemisë koronap.

Ishte vera e vitit 2020 që dy banorë në Solhaga u sëmurën në covid -19. Merita atëherë ishte stafi i vetëm i rregullt në vend. Ajo i mësoi të gjitha intervalet e verës, duke u siguruar që të gjithë të ndiqnin rutinën bazë të higjienës dhe që pajisjet mbrojtëse të përdorej saktë. Ajo gjithashtu e bëri atë për t’u kujdesur për të moshuarit që ranë të sëmurë në covid -19. Përmes punës së saj të kujdesshme, ajo u sigurua që infeksioni të mos përhapej në më shumë njerëz.

“Jam kaq e lumtur. Tani ndihem e qetë, por më herët isha aq nervoz, i gjithë trupi im kërcente. Faleminderit të gjithë juve që votuat për mua”, përshëndet Merita e dërrmuar nga Stokholmi. / KultPlus.com