Ministria e Ekonomisë kërkon të mos ketë panik për miell, me prodhuesit po krijon siguri të furnizimit

Ministria e Ekonomisë përmes një komunikate ka bërë thirrje që të mos ketë panik për miell, pasi ka angazhim maksimal me prodhuesit që të ketë siguri maksimale të furnizimit.

“Ne jemi të angazhuar në maksimum që bashkërisht me prodhues dhe tregtues të grurit dhe miellit ta krijojmë sigurinë maksimale të furnizimit e paraqitur pas rritjes së papritur të blerjeve të miellit nga konsumatorët. Do ta tejkalojmë shpejt, bazuar në bashkëpunimin me të gjithë prodhuesit të cilët janë duke punuar me kapacitete të plota. Si dhe ne në vazhdimësi kemi sasi të importit dhe gradualisht kërkesa në treg po shënon rënie”, thuhet në komunikatë.

Tutje Ministria shton se rezervat shtetërorë menaxhohen bazuar në ligjin për rezerva shtetërore dhe vihen në qarkullim prapë bazuar në ligj duke e vlerësuar situatën.

“Si ministri jemi të angazhuar që qytetaret mos të ndjejnë mungesën e produkteve esenciale, ku të gjitha bizneseve u jemi falënderues për ndjenjën e përgjegjësisë për të qenë korrekt me klientët e tyre konsumator. Dhe i nxisim që të jenë në lartësinë e përgjegjësisë që e kanë këto kohë”, thuhet në komunikatë.

Tutje thuhet se duke qëndruar në konsistencë të punës për tejkalimit të problemit ftojmë që mos të ngritën dyshime për temat të cilat nxisin panikun tek qytetarët, të cilët po përballen dhe ashtu me plot vështirësi në familjet e tyre.

“Jemi këtu të hapur për këdo bazuar në ligjet në fuqi që të ofrojmë transparencë për secilin problem. Me mirësjellje ju lusim që për shkak të rrethanave aktuale të qëndrojmë në linjë bashkëpunimi me ju për misionin tonë të shenjtë ruajtjen e shëndetit të qytetarëve përball rrezikut që na ka prekur, ne dhe tërë botën”, thuhet në komunikatë.