Gërmimet arkeologjike gjejnë monedha të vjetra ari në Jerusalem

Përgjatë gërmimeve arkeologjike janë gjetur katër monedha ari të pastra në qytetin e Jerusalemit, të cilat janë një dëshmi historike të periudhave të mëhershme, shkruan KultPlus.

Mendohet se këto monedha janë aty që 1000 vite. Në anën tjetër, mediat e huaja raportuan se Autoriteti i Antikiteteve të Izraelit (IAA) kishte thënë se monedhat u zbuluan nga arkeologët gjatë gërmimeve pranë Murit Perëndimor në Jerusalem.

Për monedhat të cilat ishin të përfshira në një enë të vogël, specialisti i IAA, Robert Kool në një deklaratë tha se ishin të ruajtura shkëlqyeshëm dhe ishin menjëherë të identifikueshme edhe pa pastrim.

Tutje ai theksoj se këto monedha janë të viteve 940-970./KultPlus.com