5 mijë bileta falas për Muzeun Arkeologjik dhe Amfiteatrin në Durrës

Kryetarja e bashkisë së Durrësit, Emiriana Sako dhe Ministrja e Kulturës, Elva Margariti nënshkruan sot marrëveshjen e bashkëpunimit për “Nxitjen dhe promovimin e turizmit kulturor në Muzeun Arkeologjik dhe Amfiteatrin, Durrës, nëpërmjet hyrjes pa pagesë”.

Në bazë të marrëveshjes, ministria i ofroi bashkisë Durrës 5000 (pesë mijë) bileta me vlerë zero, për periudhën 23 Qershor – 31 Gusht për të dy institucionet e trashëgimisë, Muzeun Arkeologjik dhe Amfiteatrin në Durrës.

Krybashkiakja Sako u shpreh se qyteti i Durrësit, është një ndër qytetet me trashëgiminë arkeologjike më të pasur në vend dhe në rajon.

Pas situatës së tërmetit dhe asaj të pandemisë nxitja e turizmit gjatë këtij sezoni merr një rëndësi të veçantë.

Kjo marrëveshje për mbështetjen e bizneseve turistike duke ofruar falas biletat për sitet e Trashëgimisë Kulturore për sezonin veror shërben për të nxitur turizmin kulturor, si dhe për t’i ardhur në ndihmë operatorëve turistikë, bizneseve, si dhe institucioneve dhe subjekteve private që lidhen në mënyrë direkte apo indirekte me turizmin kulturor./atsh / KultPlus.com