“Duhet t’u jemi mirënjohës njerëzve që na bëjnë të lumtur, ata janë si kopshtarët e mirë që e bëjnë të lulëzojë shpirtin tonë”

Marsel Prust ka lindur më 10 korrik të vitit 1871 në Paris, dhe ka vdekur  në vitin 1922.

Konsiderohet si njëri nga shkrimtarët më të mëdhenj francez i të gjitha kohëve; puna kryesore që Prusti e zhvilloi gjatë karrierës së tij është vepra “Në kërkim të kohës së humbur”, të cilën e botoi mes viteve 1913-1927.

Me talentin e jashtëzakonshëm, ai arriti të rreshtohet në mesin e të mëdhenjve si Dante, Balzak apo Xhojs – duke arritur të krijoi universin e tij të plotë.

Janë të famshme edhe thëniet e tij, për artin, jetën, dashurinë…

KultPlus, jua sjell njërën prej tyre. / KultPlus.com