Netët Korçare të Poezisë mbledhin poetë dhe dashamirës edhe nga rajoni

“Netët Korçare të Poezisë”, të organizuara në qytetin e Korçës nga bashkia, tashmë janë bërë traditë e njohur në vend.

Poetët e ftuar nga Shqipëria e Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi, por dhe më gjerë, nga Ballkani, Greqia e Bullgaria, Rumania e Bosnjë-Hercegovina, Turqia, etj., mblidhen, njohin Korçën dhe traditat qytetare dhe lexojnë poezitë e tyre gjatë tri netëve.

Kreu i bashkisë së Korçës, Sotiraq Filo, teksa ka ndjekur aktivitetin tha se “Netët Korçare të Poezisë – 24 vite rresht për ta kthyer Korçën në qytetin që frymëzon poetë dhe dashamirës të poezisë. Mbrëmje të mbushura me emocion, që kanë bërë bashkë edhe këtë vit poetë e shkrimtarë nga brenda e jashtë Shqipërisë.” / atsh / KultPlus.com