Shkencëtari shqiptar, pjesë e grupit të gjeoshkencëtarëve në ShBA

Arritjet e popullit shqiptarë në mbarë botën po besojnë çdo ditë. Nga arti e deri tek shkencat, shqiptarët duket sikur tashmë kanë vendosur ta “pushtojnë” botën, shkruan KultPlus.

Sot, ne ju njohim me Nikolla Qafokun, shkencëtari shqiptar i cili është pjesë e grupit të gjeoshkencëtarëve në Laboratorin Kombëtar të Paqësorit Veriperëndimor (PNNL) në Virxhinia, ShBA.

 Ai drejton grupin e tij hulumtues, i cili studion ekosistemet natyrore dhe ndryshimet që ndodhin në planetin tonë.

Qafoku është fitues i çmimit “R&D 100“ për kontributin e tij në zhvillimin e udhëzimit të “Partneritetit Kombëtar për Vlerësimin e Riskut” për sekuestrimin e efekteve të dioksidit të karbonit në sipërfaqet e nëndheshme. https://energyenvironment.pnnl.gov/staff/staff_info.asp?staff_num=2047&fbclid=IwAR2kNba_6vkPXY0PGrKzUqTfeTNB6grZlFIxFZSjVIQMK-3KmKCfqwcDVck / KultPlus.com