Dhurata e Papa Pali II për Skëndërbeun më 25 dhjetor 1466

Një shpatë dhe një kapelë ishte dhurata që Papa Pali i II i bëri Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu për festën e Krishtlindjeve më 25 dhjetor 1466.

Skënderbeu u prit në këtë datë në Selinë e Shenjtë, ndërsa dhuratat tani janë të ekspozuara në Muzeun Historik të Artit në Vjenë.

Imitimet e përkrenares dhe shpatës mund të shihen në Muzeun e Skënderbeut në Krujë. Origjinalet u kthyen në Shqipëri në Nëntor 2012 për 100-vjetorin e Pavarësisë kur u shfaqën në Muzeun Historik Kombëtar. / KultPlus.com

Dhurata e Papa Pali II për Skënderbeun më 25 dhjetor 1466

Një shpatë dhe një kapelë ishte dhurata që Papa Pali i II i bëri Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu për festën e Krishtlindjeve më 25 dhjetor 1466.

Skënderbeu u prit në këtë datë në Selinë e Shenjtë, ndërsa dhuratat tani janë të ekspozuara në Muzeun Historik të Artit në Vjenë.

Imitimet e përkrenares dhe shpatës mund të shihen në Muzeun e Skënderbeut në Krujë. Origjinalet u kthyen në Shqipëri në Nëntor 2012 për 100-vjetorin e Pavarësisë kur u shfaqën në Muzeun Historik Kombëtar. / KultPlus.com

Kur Skënderbeu u prit në Selinë e Shenjtë nga Papa Pali II

Më 25 dhjetor 1466, heroi kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu u prit në Selinë e Shenjtë nga Papa Pali II.

Ati i Shenjtë i dhuroi Skënderbeut një shpatë dhe një kapelë.

Këto dhurata tani janë të ekspozuara në Muzeun Historik të Artit në Vjenë./ KultPlus.com