ADMOVERE promovon ‘Përfshirja e studentëve të komuniteteve jo shumicë në Universitetin e Prishtinës’

Nesër, më 16 dhjetor në orën 11:00, në ambientet e KultPlus Caffe Gallery, do të mbahet promovimi i publikimit ‘Përfshirja e studentëve të komuniteteve jo shumicë në Universitetin e Prishtinës’, të botuar nga ADMOVERE dhe nën mbështetjen e KFOS.

Raporti ofron një analizë të masave afirmative për studentët e komuniteteve jo-shumicë dhe efektin e tyre ndër vite.

Më konkretisht, publikimi përfshin të dhëna të detajuara statistikore për numrin e vendeve të rezervuara, numrin e të pranuarve dhe numrin e të diplomuarve nga radhët e komuniteteve jo-shumicë, për secilin fakultet të UP-së, që nga shpallja e Pavarësisë e deri më sot.

Disa nga pyetjet të cilave jemi munduar t’u japim përgjigje në këtë raport janë:

-Sa po përmbushet kuota për vendet e rezervuara në UP?

-Cilat janë fakultetet me interesimin më të madh të studentëve nga komunitetet jo-shumicë? Cilat janë fakultetet me numrin më të vogël të studentëve të pranuar nga komunitetet jo-shumicë?

-Cilat janë fakultetet me numrin më të madh të të diplomuarve në raport me numrin e të pranuarve?

-Cilat janë komunitetet me numrin më të madh të të pranuarve dhe të diplomuarve në fakultetet e ndryshme të UP-së?

-Çka mendojnë dekanët e UP-së lidhur me përcaktimin e kuotës (prej 12%) për vendet e rezervuara?

-A duhet të rritet pragu i kalueshmërisë për studentët e komuniteteve jo-shumicë.

Promovimi do të mbahet duke respektuar masat Anticovid. / KultPlus.com