Përkthyesja e Kutelit në gjermanisht vlerësohet me çmimin e rëndësishëm në letërsi

Përkthyesja e tregimeve të Kutelit në gjermanisht, Andrea Grill është vlerësuar me çmimin “Austrian Industry Literature Prize – Anton Wildgans” 2021.

Ky çmim jepet nga një juri e pavarur që prej vitit 1962, e cila në dhënien e çmimit ndër të tjera u shpreh se në veprat e autores lexuesi gjen një gjuhë të kthjellët e kuptimplotë, të lëvruar, e cila jo rrallë shfaqet me një lloj humori dhe ironie elegante, transmeton KultPlus.

Andrea Grill lindi më 1975 në Bad Ischl të Austrisë dhe studioi biologji, italisht, spanjisht dhe gjuhësi në Salzburg, Selanik dhe Tiranë.

Më 2003 ajo përfundoi doktoraturën e saj për biologji evolutive në Universitetin e Amsterdamit. Shkrimtare dhe përkthyese e shqipes, italishtes dhe holandishtes , Grill jeton në Vjenë dhe Amsterdam.

Ka botuar ese, poezi e tregime, si dhe disa romane. Është vlerësuar me çmime të ndryshme letrare. / KultPlus.com