Thesaret e fshehura të Shqipërisë mbërrijnë në Peshtan

Vrapues profesionistë nga shumë vende të botës nën logon “Thesaret e fshehura të Shqipërisë” arritën ditën e djeshme në Peshtan. Xavi nga Spanja ishte fitues i turit nga Buzi në Peshtan. Në vend të dytë ishte Vincent Riviore nga Franca dhe në vend të tretë Micheal Traub nga SHBA.

Vrapuesit do të akomodohen në Peshtan në shtëpitë e banorëve dhe nesër do të vazhdojnë rrugëtimin në zemër të Zagories, duke vazhduar më pas në Libohovë Mesopotoam deri në Butrint.

Këtë vit në Tepelenë ka patur një numër relativisht të lartë turistësh, krahasuar kjo me një vit më parë, të cilët kanë qenë kryesisht sportistë të apasionuar pas ngjitjeve në mal, ecjeve në shtigje të vjetra.

Gjithashtu nuk kanë munguar as grupe të ndryshme, familjarë që kanë zgjedhur pushimet në fshatrat e Kurveleshit, apo zonës së rrëzës në Peshtan./ ata