Riprodhime të veprave më të rëndësishme të Leonardo Da Vinçit në Muzeun Historik Kombëtar

17 riprodhime të 17 veprave më të rëndësishme të Leonardo da Vinçit, prej sot ftojnë publikun për t’i vizituar në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar.

“Një ekspozitë për të mos u humbur në Muzeun Historik Kombëtar”, tha ministrja e Kulturës, Elva Margariti, e cila theksoi se nga sot, 17 riprodhime të 17 veprave më të rëndësishme të Leonardo da Vinçit “ju ftojnë në botën misterioze të krijimtarisë së mjeshtrit të Rilindjes italiane”.

Ekspozita “Leonardo-Opera Omnia” me riprodhime të 17 veprave pikture të Leonardo da Vinçit të një cilësie të lartë dhe me përmasat origjinale organizohet nga Muzeu Historik Kombëtar dhe Instituti Italian i Kulturës.

Projekti Opera Omnia është projektuar me qëllim të rikrijimit të përvojës për të ardhur në kontakt me Trashëgiminë kulturore italiane përmes shfaqjes së jashtëzakonshme me riprodhime me definicion të lartë dhe të vërtetë në shkallë të kryeveprat e gjetura në muzetë në të gjithë botën.