Piktorin e liqenit që vështirësitë fizike prej 15 vitesh nuk e pengojnë të pikturojë (VIDEO)

Peizazhi i liqenit të trazuar te Ohrit ne mbyllje të 2020 e gjen buze bregut Qemalin i cili zgjodhi qe vitin e vështire ta mbylle me optimizëm dhe pozitivitet.

Ne pikturat e tij ngjyrat e ndezura sjellin kontraste te forta të natyrës dhe pamje plot jete. Prej 35 vitesh ai pikturon dhe Pavarësisht veshtiresive dhe problemeve shëndetësore ai nuk është ndalur. Piktori i mijëra punimeve frymëzohet nga qyteti liqenor por edhe natyra ndërsa prej 15 vitesh përballet me probleme shëndetësore qe i kane prekur shikimin e gjymtyrët por pavarësisht kësaj ai ka arritur te kapërceje çdo sfide.

Pandemia nuk e frymëzoi piktorin, i cili edhe një punim qe e nisi e la te papërfunduar sepse ai ka mësuar te shohë me sy pozitiv çdo gjë qe ndodh rreth tij.

Fundjavave piktori ekspozon punimet e tij ne hyrje te Tushemishtit. Peizazhet e liqenit, natyra e Korçës e qyteteve te tjera shqiptare apo edhe portretet renditen njëra pas tjetrës sapo hyn ne fshat ne pritje te atyre qe do ti blejnë ato./tch/ KultPlus.com