Dashamirët e artit mblidhen për të parë mjeshtrin Antonio Lopez duke pikturuar në sheshin e Madridit

Jo shpesh ju jepet mundësia për të parë një mjeshtër arti duke punuar, por banorët e Madridit kanë pasur mundësti të shohin një nga artistët më të mëdhenj të Spanjës duke pikturuar në sheshin e famshëm Puerta del Sol, transmeton KultPlus.

Çdo ditë nga ora 18:30 deri në 21:00 që nga fillimi i korrikut, piktori dhe skulptori Antonio Lopez, 85 vjeç, ka pozicionuar këmbalecin dhe kanavacën e tij të madhe dhe ka filluar të përziejë bojërat e tij, ndërsa një turmë blerësish, shëtitës qensh dhe artdashës mblidhen rreth tij.

Duke parë një fytyrë kaq të famshme të pozicionuar në mesin e dyqaneve turistike dhe tezgave të lotarisë në Puerta del Sol ka emocionuar shumë vendas.

“Është një moment që ndodh një herë në jetë sepse Antonio Lopez është një legjendë e gjallë e artit spanjoll,” tha mësuesi i artit Javier Mateo, 33 vjeç, i cili u frymëzua nga Lopez për të studiuar artin vetë.

Lopez, i cili ka gëzuar një karrierë të gjatë në Spanjë, veprat e të cilit shfaqen në koleksionet e përhershme të muzeve në të gjithë botën, është i njohur për përshkrimet e tij të gjalla të temave nga jeta e përditshme, nga skenat e qytetit deri tek portretet./KultPlus.com