Kjo ёshtё poema mё e vjetёr pёr Shёn Valentinin, dukesha vdiq pa e lexuar kurrë

Në burgun e Shën Valentinit të parë

Poema më  e vjetër e historisë  së  Shën Valentinit ishte shkruar në  burg. Më 1415, Charles Dukë  i Orléans, i dërgoi gruas së tij një poemë  për Shën Valentinin,  përderisa ai ishte i burgosur në Kullën e Londrës.

Poema e Shën Valentinit që Charles shkroi për gruan e tij nuk ishte  një  letër valentini e lumtur, por ajo ishte një dëshirë e dëshpëruar e tij, i gjendur ne katër muret e mbyllura:

Dukesha vdiq para se të mund të arrinte të  lexonte poemën e saj.

Këtu janë disa nga vargjet e poemës të përkthyera nga gjuha frënge: 

Unë jam tashmë i sëmurë nga dashuria,

Valentini im shumë i butë,

Meqenëse për mua ke lindur shumë shpejt,

Dhe unë për ju kam lindur shumë vonë.

Perë ndia e fal atë që ka larguar

Unë pë r ju për tërë vitin.

Unë jam tashmë i sëmurë nga dashuria,

Valentini im shumë i butë.

Epo mund të kem dyshuar

Se një fat i tillë,

Kështu do të kishte ndodhur këtë ditë,

Sa do të kishte urdhë ruar ajo dashuri.

Unë jam tashmë i sëmurë nga dashuria,

Valentini im shumë i butë./KultPlus.com