Artisti Enris Qinami ka prezantuar për herë të parë në Francë librin e Naim Frashërit

Artisti Enris Qinami, i cili jeton prej më shumë se 20 vitesh në Francë, ka zhvilluar një event në Paris ku ka prezantuar për herë të parë në Francë librin e Naim Frashërit “Poezi të shpirtit”.

12 poezi të Naim Frashërit, një prej shkrimtarëve më të shquar të Rilindjes janë përkthyer në frëngjisht nga artisti Enris Qinami.

Artisti Qinami shprehet se ka pasur nderin t’i përkthej në frëngjisht këto poezi.

Një falënderim i madh për shfaqjen “N ūn” në Paris që mirëpriti me po aq mirësi dhe zemërgjerësi prezantimin e parë në Francë të librit të Naim Frashërit “Poezi të shpirtit”, 12 poezi nga kolosi i shkronjave shqipe kam pasur nderin të përkthej në frëngjisht.

Një falënderim i madh për të gjithë miqtë që bënë të mundur këtë ngjarje dhe më nderuan me praninë e tyre. Shihemi së shpejti për më shumë ngjarje të tilla shpërblyese dhe udhëkryq”, shkruan Qinami në Facebook.

Promovimi i librit “Poezi të shpirtit”, është zhvilluar edhe në Shkodër në muajin gusht të këtij viti.

Artisti ushtron profesionin e tij, si pedagog muzike dhe është një përfaqësues i zhanreve tradicionale muzikore shqiptare. / KultPlus.com