‘Do enden shqiptarët në kët’ jetë zvarrë dhe do ken’ për njëri-tjetrin armiqësi’

Henrik Ibsen

Lufta për fronin

Fjalët e Peshkop Nikolasit drejtuar Mbretit Skuleja përshtatur për shqiptarët

Do enden shqiptarët në kët’ jetë zvarrë,
pa qëllim e pa vullnet; në zemër do të ken’ shpirtvogëlsi dhe për njëri-tjetrin armiqësi.
Veç që të gjith’ një gjë do ken’ dëshirë:
gjithçka q’është e madhe, q’është e mirë,
me gur e baltë ngutas ta mbulojnë;
turpin porsi nder do ta shikojnë dhe për flamur do mbajnë lecka pa vlerë….

Përktheu: Afrim Koç / KultPlus.com