Prishtina Green Week, për një javë sjellë shumë aktivitete në kryeqytet

Gjatë Javës së Gjelbër, kur shënohen edhe disa ditë ndërkombëtare të rëndësishme që kanë të bëjnë me ambientin, Prishtina do të promovojë aktivitete të shumta, webinar, seminare, projektet për Prishtinën e Gjelbër dhe shumëçka tjetër, shkruan KultPlus.

Në Prishtina Green Week do të ketë aktivitete të shumta në lidhje me rëndësinë e Prishtinës së Gjelbër, si një projekt i Komunës së Prishtinës.

“Gjendemi në një periudhë të rëndësishme, ku e kemi parë se si ngjyrat e Prishtinës janë rikthyer me përdorimin më të vogël të veturave. Po investojmë në shtigje të biçikletave, gjelbërim dhe sidomos në Planin e Mobilitetit, me idenë që të ketë sa më shumë gjelbërim e ajër të pastër”, thonë organizatorët.

Prishtina Green Week do të jetë një ngjarje e madhe, në rikthimin e plotë të fokusit në gjelbërim e ambient, jo vetëm për qytetarët e Prishtinës, por për gjithë Kosovën. /KultPlus.com