Ministria e Kulturës anulon procesin e blerjës së veprave të artit, protesta e komunitetit artistik e suksesshme

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka vendosur që të anulojë procesin e blerës së veprave të artit nga shteti, shkruan KultPlus.

Pakënaqësitë e komunitetit artistik ndikuan që të anulohet edhe vendimi i paraparë për përzgjedhjen e veprave të artit për blerje nga shteti.

“Angazhimi ynë për të mbështetur dhe fuqizuar skenën e pavarur kulturore të Kosovës nuk do të ndalet. Mbesim të përkushtuar të zhvillojmë procese gjithëpërfshirëse në shërbim të komunitetit artistik”, thuhet mes tjerash në njoftimin e ministrisë.

Gjatë ditës së enjte, para ndërtesës së MKRS-së, një grup i artistëve kanë protestuar me moton “Stop diskriminimin”. /KultPlus.com

No photo description available.