Në mbledhjen e Qeverisë u votua sot Projektligji për Edukimin në Fëmijërinë e Hershme

Ministrja e Arsimi, Shkencës dhe Teknologjisë, Arbërie Nagavci ka njoftuar se ka përfunduar me sukses Projektligji për Edukimin në Fëmijërinë e Hershme, i cili u votua sot në mbledhjen e Qeverisë.

“Shumë e lumtur që përfunduam me sukses Projektligjin për Edukimin në Fëmijërinë e Hershme, i cili u votua sot në mbledhjen e Qeverisë”, ka shkruar Nagavci.

Përmes këtij projektligji do të rregullohet për më të vegjlit tanë, ofrimi i edukimit në të gjitha format e organizimit që nga lindja deri në moshën 6 vjeçare.

Ndër të tjera, ky projektligj do të përfshijë:

Koordinim ndërsektorial

Edukim në familje

Ushqyeshmëri, Krijim të menyve ushqimore

Sigurim e rregullim të materialit didaktik

Monitorim të punës edukative

Aftësim i dadove

Nga viti shkollor 2023-2024 Edukimi Parafillor do të bëhet i obliguar.

“Me miratimin e këtij projektligji shënojmë edhe një hap drejtë zhvillimit të përgjithshëm të sistemit edukativ e arsimor, social e ekonomik.  Investimi në fëmijërinë e hershme garanton të nesërme më të sigurt për fëmijët, familjet dhe gjithë vendin”, shkruan Nagavci. / KultPlus.com