Qendra Kombëtare e Kinematografisë për 20 vite financoi 319 filma

Që nga krijimi në vitin 1997 e deri më sot (21 vjet) QKK-ja ka financuar 319 filma. Vetëm gjatë 4 viteve të fundit (2015-2018) janë financuar 135 filma, shkruan KultPlus.

Këta filma i përkasin kategorive të mëposhtme:

34 filma të gjatë
33 filma të shkurtër
72 filma dokumentarë
48 filma të animuar
Mesatarisht gjatë 17 viteve (1997 – 2014) janë financuar çdo vit rreth 11 filma:

2 filma të gjatë
2 filma të shkurtër
4 filmA dokumentarë
3 filma të animuar
Vetëm gjatë 4 viteve të fundit (2015-2018) janë financuar 135 filma në total, nga të cilet:

56 filma të gjatë,
37 filma te shkurtër
23 filma dokumentarë
19 filma të animuar
Mesatarisht gjatë 4 viteve (2015-2018) janë financuar çdo vit rreth 34 filma, nga të cilët:

14 filma të gjatë
9 filma të shkurtër
6 filma dokumentarë
5 filma të animuar.

Shenim: Janë akoma për t’u vlerësuar projektet për film të gjatë karriere dhe vepër e parë si dhe projektet për zhvillim si dhe promocioni dhe distribucioni i filmit shqiptar për vitin 2018./ KultPlus.com