Sa kanë ndryshuar vendet e Evropës në 100 vjetët e fundit (FOTO)

Rreth 100 vjet më parë, fotografi i njohur gjerman, Kurt Hielscher, botoi një libër fotografik me vende të Jugosllavisë.

Casper Molenaar, një fotograf bashkëkohor holandez, e bleu atë libër gjatë studimeve të tij dhe u nis për një kërkim për të gjetur ato vende dhe për të rikrijuar fotot.

Kurt Hielscher gjithashtu kishte libra të tjerë me fotografi nga Spanja, Italia dhe Gjermania, dhe Casper udhëtoi nëpër Evropë për të rikrijuar edhe ato.

Bright Side ka grumbulluar disa foto të fotografit, transmeton KultPlus. Në çdo rast, të shohësh të kaluarën dhe të tashmen krah për krah është magjepsëse!

Venecia, Itali, 1925 vs 2018

Sllovenia, 1926 vs 2018

Maqedoni 1926 vs 16 qershor 2018

Venecia, Itali, 1925 vs 2018

Gjermania, 1924 vs 2020

Mali i Zi, 1926 vs 2018

Maqedoni, 1926 vs 2018

Romë, Itali, 1925 vs 2016

Republika Çeke, 1941 vs 2019

Kroaci, 1926 vs 2019

Pragë, Republika Çeke, 1941 vs 2020

Spanjë, 1914-’19 vs 2019