Po ndërtohet qyteti i parë anti-Covid! Çfarë do të ketë aty brenda dhe si do jetohet

Kina po ndërton qytetin inteligjent ‘Anti-Covid’ me një lagje që ka për synim që t’ua bëjë njerëzve jetën më të lehtë, në rast të shpërthimeve të pandemive.

Lagjja është pjesë e projektit për Zonën e Re Xiong’an, një mega-qytet pranë Pekinit që ‘imiton’ Londrën në madhësi.

Objektet e që të lehtësojnë jetën dhe janë të teknologjisë së lartë, të tilla si ballkone më të mëdha, serra komunale, do t’i lejojnë banorët të jetojnë më rehat në rast izolimesh, në të ardhmen.

Kompleksi në provincën Hebei do të përbëhet nga blloqe apartamentesh prej druri, ferma në çatitë e pallateve dhe energji të rinovueshme, sipas arkitektit kryesor të projektit./ KultPlus.com