Qerim Qerimi zgjidhet rektor i UP “Hasan Prishtina”

Me vota të fshehta, Qerim Qerimi, kandidat nga Fakulteti Juridik, është zgjedhur rektor i ri i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Qerimi para votimit si rektor tha se synim do ta kenë edhe rishikimin e Statutit dhe bashkëpunimin me studentët.

Ai më tej tha se rastet e plagjiaturave mund t’i zgjidhin përmes ndërhyrjes së profesorëve ndërkombëtarë.

Për këtë pozitë kishin aplikuar: Sefer Avdijaj nga Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore (FSHMN), But Dedaj nga Fakulteti Ekonomik, Ermir Rugova nga FSHMN-ja, Qerim Qerimi nga Fakulteti Juridik, Sali Salihu nga Fakulteti i Bujqësisë dhe Ilir Tolaj nga Fakulteti i Mjekësisë, raporton Ekonomia Online.

Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës kishte emëruar si ushtruese të detyrës së rektorit Luljeta Plakolli-Kasumin, profesoreshë në Fakultetin Juridik.

Konkursi ishte shpallur pasi më 21 tetor 2022 ish-rektori Naser Sahiti ishte shkarkuar nga Këshilli Drejtues i UP-së, me arsyetimin se kishte treguar performancë të dobët dhe mospërmbushje të detyrave të menaxhmentit të lartë sipas përcaktimeve të ligjeve dhe Statutit në fuqi.

Qerimi ka arritur që të marrë besimin e gjashtë prej nëntë anëtarëve të Këshillit.

Sefer Avdiaj, Ermire Rugova dhe But Dedaj kanë marrë nga një votë nga Këshilli Drejtues i UP-së.

Qerimi do të ketë mandat të përgjysmuar. /Zeri / KultPlus.com