Kasumovic dhe Çelaj në “Ponta Lopud Festival”, marrin pjesë në punëtorinë e regjisorit të famshëm Pawlikowski

Dy aktoret e njohura kosovare Maylinda Kasumovic dhe Rozafa Çelaj, të cilat kanë shënuar suksese në teatër dhe në film, duke tejkaluar edhe suksesin vendor, së fundi kanë marë pjesë në një punëtori shumë të rëndësishme për karrierën e tyre, e që është mbajtë në kuadër të “Ponta Lopud Festival”, në Dubrovnik të Kroacisë, shkruan KultPlus.

Për pesë ditë, prej 1 deri më 5 korrik, aktoret kosovare  kanë ndarë një përvojë ta mahnitshme me regjisorin e njohur polak Pawl Pawlikowski, regjisor që në karrierën e tij është shpërblyer edhe me çmimin prestigjioz Oscar, por edhe çmime të tjera prestigjioze.

“Ka qenë një Masterclass në të cilin kemi ndarë përvojat tona interaktive” ka thënë Kasumovic për KultPlus, e cila njofton më tej, se kjo punëtori është mbajtur në Dubrovnik të Kroacisë, dhe në mesin e 15 aktorëve që kanë ndarë këtë përvojë, vetëm Kasumovic e Çelaj kanë qenë nga Kosova.

“Vetëm ne dyja ishim nga Kosova, kurse pjesëmarrësit e tjerë ishin nga: Serbia, Sllovenia, Kroacia dhe Bosnja”, ka thënë Kasumovic, e cila ka dhënë detaje më tej, se pos regjisorit të njohur polak, në këtë edicion të këtij festivalin ishin të pranishëm edhe skenaristi dhe regjisori boshnjak Danis Tanovic dhe producenti, skenaristi dhe regjisori meksikan Michel Franco.

“Ne jemi përzgjedhë të jemi pjesë e këtij masterclassi, por që pjesëmarrjen tonë e ka mundësuar Komuna e Prishtinës. /KultPlus.com