Ruso: Fyerjet janë argumentet e atij që është gabim

Një numër i madh i autorëve të ndryshëm në epokën teknologjike, ndikimin e tyre po e rrisin edhe përmes thënieve të ndryshme të shkëputura nga veprimtaria e ndryshme profesionale, shkruan KultPlus.com

KultPlus ka përzgjedhur disa nga thëniet më të njohura të autorëve të famshëm:

“Detyra e parë e një revolucionari është të edukohet.”
– Ernesto Che Guevara

“Gratë janë bërë për tu dashuruar, jo për tu kuptuar.”
– Oscar Wilde

“Rruga më e mirë për të humbur një grua, ishte që t’i tregoje asaj një jetë, të cilën mund të i’a siguroje vetëm për ca ditë. Ajo do të përpiqej pastaj ta rifitonte atë jetë – por me dikë tjetër, i cili do të ishte i zoti të i’a siguronte vazhdimisht…”
– Erich Maria Remarchue

“Forca e një kombi buron nga ndershmëria e familjës.”
– Confucious

“Shpirti njerëzor duhet të mbizotërojë mbi teknologjinë.”
– Alber Einstein

“Dashuria është përgjërimi për gjysmën e vetes tonë të cilën e kemi humbur.”
– Milan Kundera

“Është detyra e njerëzve të mençur të mos jenë në anën e ekzekutorëve”.
– Albert Camus

“Vetëm në kohët e vështira njerëzit e kuptojnë se sa e vështirë është të jesh mjeshtër i ndjenjave dhe i mendimeve tua.”
– Anton Chekhov

“Lumturia e jetës tuaj varet nga cilësia e mendimeve tuaja.”
– Marcus Aurelius

“Atëherë kur bëhet e barabartë më mashkullin, femra bëhet më superiore.”
– Sokrati

“Nuk besoj që ekziston ndonjë kualitet më esencial për çdo lloj suksesi se sa këmbëngulja. Ajo tejkalon pothuajse gjithçka, madje edhe natyrën.”
– John D. Rockfeller

“Secila fjalë i ka pasojat e veta. Secila heshtje gjithashtu.”
– Jean-Paul Sartre

“Fyerjet janë argumentet e atij që është gabim.”
– Jean Jacques Rousseau

“Mirëkuptimi i përbashkët i grave vjen nga fakti se ato e identifikojnë veten me njëra tjetrën; por për arsyen e njejtë ato janë edhe kundër njëra tjetrës.”
– Simone de Beauvoir

“Vetëm shëruesi që ka qenë i plagosur mundet vërtetë të shërojë.”
– Irvin D. Yalom