Edhe letërsia nga Kosova shpaloset në Panairin e Librit në Paris

Në Panairin e Librit në Paris, Salon du Livre Paris 2018, mes librave të tjerë po prezantohet edhe ai i Haxhi Krakit.

Libri “Atdheu s`është monedhë tregtie” është botuar nga Shtëpia Botuese Buzuku në Prishtinë ndërsa po gjen lexuesin e vet edhe në Francë.

Edhe Shoqata e Botuesve të Kosovës ka disa botime të saj në këtë Panair Libri në kryeqytetin francez.

Buzuku në anën tjetër njihet si vendi prej nga janë botuar autorët Patrick Modiano, J.M.G. Le Clézio, Jean-Paul Sartre, Mathias Énard, Nathalie Sarraute, Roland Barthes, Tzvetan Todrov, Éric Vuillard, Lydie Salvayre, Leïla Slimani, Carole Martinez, Edouard Louis, Olivier Adam, Pascal Roze, Juan Asensio, Jenny Dorny, Lucie Léanne, George-Olivier Châteaureymaud, Maylis de Kerangal dhe autorë tjerë.

Këtë vit Salloni i Librit në Paris i kushton rëndësi të veçantë letërsisë ruse, por kjo nuk do të thotë që të mos vizitohet edhe Stenda e Kosovës dhe të tjera botime. / KultPlus.com