Sarah McBride, senatorja e parë transgjinore në historinë e SHBA-së

Sarah McBride fitoi garën e saj të senatit shtetëror në Delaware të martën në mbrëmje, duke u bërë senatorja e parë transgjinore e shtetit në historinë e SHBA, transmeton KultPlus.

Në një tweet për fitoren e saj, McBride tha: Ne ia arritëm. Fituam zgjedhjet e përditshme. Faleminderit, faleminderit, faleminderit.

Sipas LGBTQ Victory Fund, McBride bashkohet me vetëm katër persona të tjerë trans që aktualisht shërbejnë në legjislaturat e shtetit.

Kjo përfshin përfaqësuesen e shtetit të Kolorados, Brianna Titone, përfaqësuesit e shtetit të New Hampshire, Lisa Bunker dhe Gerri Cannon dhe delegatin e shtetit të Virxhinias, Danica Roem, personi i parë trans që shërbeu në një legjislaturë të shtetit.

Siç shpjegon faqja e internetit e McBride, fushata e saj dhe puna e politikës së ardhshme do të përqëndrohet në përballueshmërinë e kujdesit shëndetësor, lejen familjare dhe mjekësore universale të paguar, reformën në drejtësinë penale etj.

As kjo nuk është hera e parë që McBride bën histori. Siç raportoi NBC, në 2016-ën, McBride foli në Konventën Kombëtare Demokratike, duke u bërë personi i parë transgjinor që flet në një kongres të madh të partisë. / KultPlus.com