Pesë filma klasikë që ia vlen të shikohen

Pavarësisht nëse jeni një adhurues i filmave klasik që ka kaluar orë e orë duke u kënaqur në maratonat e filmave, ose ndoshta një fillestar që thjesht dëshiron të marrë një shije të historisë së filmit – dhe filmave që e ndryshuan atë – KultPlus iu sjellë një listë me disa prej filmave që mund t’i shikoni në çdo kohë.

5 filma klasikë që vlerësohen shumë nga kritikët dhe audienca:

The Godfather (1972) – Kjo dramë kriminale ndjek historinë e familjes së fuqishme të krimit italo-amerikane, Corleones, dhe ngritjen e tyre në pushtet në qytetin e Nju Jorkut.

Schindler’s List (1993) – Kjo dramë historike tregon historinë e vërtetë të Oskar Schindler, një biznesmen gjerman që rrezikoi jetën e tij për të shpëtuar jetën e mbi 1000 hebrenjve gjatë Holokaustit.

Casablanca (1942) – Kjo romancë klasike e vendosur gjatë Luftës së Dytë Botërore ndjek Rick Blaine, një mërgimtar cinik amerikan, teksa ai ndihmon një grup rebelësh të arratisen nga Maroku i pushtuar nga nazistët.

Gone with the Wind (1939) – Kjo romancë epike historike e vendosur në Jugun Amerikan tregon historinë e Scarlett O’Hara, një grua me vullnet të fortë, e vendosur për t’i mbijetuar Luftës Civile dhe pasojave të saj.

The Shawshank Redemption (1994) – Kjo dramë ndjek historinë e Andy Dufresne, një burrë i dënuar gabimisht, i cili krijon një miqësi të thellë me shokun e tij të burgosur, Ellis Boyce, ndërsa vuante një dënim të përjetshëm në burg. /KultPlus.com