Shprehje dhe fjalë të urta popullore të Shën Kostandinit

Shprehitë dhe fjalët e urta popullore janë ruajtur me fanatizëm për shekuj të tërë ndër arbëreshët e Italisë, si pjesë e kolanës së pasur të trashëgimisë kulturore që kanë pasuar nga brezi në brez prej gjashtë shekujsh.

Një pjesë e këtyre shprehive të Komunës së Shën Kostandinit i ka mbledhur autori Costantino Bellusci, të cilat i vë në krah të gjegjëseve në italisht.

Tek këto shprehje e fjalë të urta vërehet pastërtia e shqipes së vjetër të dialektit të arealit jugor, por edhe ndikimet e italishtes në disa trajta ku nuk ka pasur fjalë gjegjëse në shqip.

Ja cila janë disa nga shprehjet dhe fjalët e urta që ka arritur të mbledh Costantino Bellusci. / KultPlus.com